Skikkelig stoked!

DEN HÄR BLOGGEN DRIVS I CAPS LOCK GENOM MÖRKERTIDEN I POLARTRAKTERNA. ETT ÅR OVAN POLCIRKELN DÄR VI TRÄNAS I SNÖ, HAV, FJÄLL, SAMT ALLMÄN ÖVERLEVNAD FÖR ATT FÖRBEREDAS INFÖR VÅR KOMMANDE 6 MÅNADER LÅNGA EXTREMEXPEDITION UT ÅT HELVETE FÖR ATT MED MÅTTBAND BEVISA ATT ISLAND LIGGER SÖDER OM POLCIRKELN. We're stoked! SKIKKELIG SKIKKELIG STOKED!

Norges pudderhuvudstad

Kategori: Allmänt

 
Yo yo mofo's,
 
hemma i Plattsala för första gången på väldigt länge, efter en fet termin på Foten och en puderfylld vecka i det pudriga puderpuffsparadiset Sogndal. Och herregud vilken fantastisk skidåkning!
 
Eller så var det den varmaste vintern på 40 år i hela Norge och det regnade mest... Men fick några fina och blöta dagar på ski med sticky snö och kramp i låren i alla fall. Även besök på norra Europas största klättervägg och brakbygdefest med Thea af Brea på ett hotell i Gaupne. En trevlig uke helt enkelt och nu sitter jag hemma, post 14 h bilkörning hem, på min egen stora mjuka säng i ett hav av ELLE och försöker komma ihåg hur man plattar håret inför nyår imorgon. Hur ska det gå? #dirtygirlproblems #beanieonnewyearseve ???
 
Lätt bakåtvikt i stilen under min livs första hökkingsession. YOLO
 
Gott nytt år önskas till våra ca 3 trogna läsare! Keep up the good work!

Last train to awesometown

Kategori: Allmänt

Sista dagen på skolan i år för mig. Tillbaka i foten en vecka in i januari, lagom till vårtermin och första soluppgång. Har hunnit med en skidtur på Varden som faktiskt blev rätt fet trots lite isigt före och vindbyar som gjorde att jag förmodligen satte världsrekord i misslyckad avtagning av hudar. Som Klarizza sa; man vill ju inte ha fellar i fjezet. Ikväll är sista jobbnatten, wohoo och sen blir det till att gitta på julferie. Med tanke på att Trudvang har spårat ur till mysrum där folk bygger kartongborgar i rummen och delar säng hur som helst, för att inte tala om allt garn som sitter som spindelnät i hela våningen känns det lite trist att dra, men gjorde i alla fall en hejdundrande avslutning igår som stol tärna i Luciatåget som förgyllde/förstörde morgonen för åttio pers. En sick edit därifrån dyker nog upp inom en snar framtid då vi självklart tog oss tid att bygga GoPro-fäste på Luciakronan. 
Eventuella updates från julferien kommer från min sida förmodligen mest att innehålla information om alla flyg/tåg/bussar jag missat, man pallar ju inte kolla tider och sånt innan liksom. Klarizza däremot kommer att hänga i pudderparadiset Sogndal där hon kommer att slänga sig med uttryck som kaaaaa tiiiid kjemmmeeer dickaaaaah?? och liknande, samt förmodligen gå lös bland the locals både på fjellet och på dansgolvet. 
tjolapop
 
 

Isklättring och nattur

Kategori: Allmänt

En vanlig måndagskväll i K-town:
 
15.30 - middag
17.00 - kläcker idén att vi borde isklättra i ett fruset vattenfall vi såg igår
18.00 - fyra äventyrare står klara för avmarsh utanför Trudvang, med randonéeskidor och hudar på och sele, hjälm, isyxa, megapannlampa, gopro, foccacia och rödvin (skämt! vi lever rent vi) i säcken.
19.30 - framme vi foten av vattenfallet. Lägger igen skidorna och börjar pulsa uppåt
20.00 - finner ett basecamp, gör två standplasser och börjar fira ned varandra för att sedan hacka oss upp igen
23.00 - nere på vägen igen efter några timmars skönt yxhuggande, focacciaspisning, trasiga stegjärn, fruset rep och spaning efter norrsken
00.15 - tillbaka på Trudvang. Packar upp säcken, hänger allt på tork, går och duschar
01.30 - går och lägger mig.
 
Ibland är livet så fruktansvärt enkelt
 
 

Mörkertid

Kategori: Allmänt

Nu har solfan gått ner och kommer inte tillbaka förrän en bit in i 2014. Så anledningen till att det är så få spännande inlägg här är alltså att det är så mörkt att vi inte hittar datorn. I detta ögonblick har emellertid en svag strimma norrsken gjort att man lyckats famla sig fram till tangenterna. Ljus i mörkret. Hopp och tro. Sankta Lucia. Amen.