Skikkelig stoked!

DEN HÄR BLOGGEN DRIVS I CAPS LOCK GENOM MÖRKERTIDEN I POLARTRAKTERNA. ETT ÅR OVAN POLCIRKELN DÄR VI TRÄNAS I SNÖ, HAV, FJÄLL, SAMT ALLMÄN ÖVERLEVNAD FÖR ATT FÖRBEREDAS INFÖR VÅR KOMMANDE 6 MÅNADER LÅNGA EXTREMEXPEDITION UT ÅT HELVETE FÖR ATT MED MÅTTBAND BEVISA ATT ISLAND LIGGER SÖDER OM POLCIRKELN. We're stoked! SKIKKELIG SKIKKELIG STOKED!

Nordlyskriget

Kategori: Allmänt

Så när Klara har gått och blivit renlevnadsmänniska och Hanna fortsatt har alla sina pengar låsta i euro-sedlar sen i somras, vad gör man på lördagskvällarna då? När man inte kan dricka sig dritings på Prestengsbryggan?! Låt oss besvara detta genom en kort återgivning av förra lördagens äventyr.
 
Klockan är 01.00, temperaturen strax under 0 och pulsen nära 200. Himlen är becksvart och stjärnklar och med en smal strimma grönt norrsken över. 10 personer krälar ljudlöst framåt över mossar, klättrar över kullar och springer hukande från sten till sten i mörkret. 10 hjärtan bultar i takt, adrenalinet flödar i 10 små kroppar. Långt därborta vid en sjö skymtar de en elfte person, utrustad med en pannlampa som plötsligt framstår som strålkastaren på en polisbil. Fastän den elfte personen bara vaktar en gaupahuk och fastän det enda som händer om man blir upptäckt är att man får hjälpa till att vakta är vi alla livrädda. Det är krig. Det är Nordlyskriget!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: