Skikkelig stoked!

DEN HÄR BLOGGEN DRIVS I CAPS LOCK GENOM MÖRKERTIDEN I POLARTRAKTERNA. ETT ÅR OVAN POLCIRKELN DÄR VI TRÄNAS I SNÖ, HAV, FJÄLL, SAMT ALLMÄN ÖVERLEVNAD FÖR ATT FÖRBEREDAS INFÖR VÅR KOMMANDE 6 MÅNADER LÅNGA EXTREMEXPEDITION UT ÅT HELVETE FÖR ATT MED MÅTTBAND BEVISA ATT ISLAND LIGGER SÖDER OM POLCIRKELN. We're stoked! SKIKKELIG SKIKKELIG STOKED!

fluffff

Kategori: Allmänt

Det har dumpat ett par rejäla decimeter de senaste dagarna och på utvalda fjällsluttningar börjar det nästan likna vad även vanliga normala människor kan kalla skidföre (ski-klatringklassen har ju varit ute sen typ augusti och kört som om de hade för avsikt att tända bål av gnistorna som sprakar à la tomtebloss vid varenda sten). 
Vi i Klatring-Topptur har fortsatt valt att spara lite på shreddandet och drog idag på fot-tur på Flöya istället. Gåendet urartade en bit upp i något som kan beskrivas som isklättring utan is. En instruktion till detta: schlaffa in isyxejäveln i frusen mossa och håll den krampaktigt samtidigt som du gör kattiga ljud genom att halka på kallt berg med stegjärnen. Återupprepa proceduren tills lutningen slutar vara 90 grader eller tills du ramlar ner.  
Det var kul. Skikkelig crazy kul! På vägen ner tog vi en flackare väg där vi kunde dra av oss stegjärnen och åka på våra fat asses flera hundra höjdmeter. Det var också kul, tills jag fick snö i trussan. 
 
På toppen.Tänkte fota Svolvaer flygplats, men råkade hamna för långt åt höger. Sorry bros, det blev fjell istället
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: