Skikkelig stoked!

DEN HÄR BLOGGEN DRIVS I CAPS LOCK GENOM MÖRKERTIDEN I POLARTRAKTERNA. ETT ÅR OVAN POLCIRKELN DÄR VI TRÄNAS I SNÖ, HAV, FJÄLL, SAMT ALLMÄN ÖVERLEVNAD FÖR ATT FÖRBEREDAS INFÖR VÅR KOMMANDE 6 MÅNADER LÅNGA EXTREMEXPEDITION UT ÅT HELVETE FÖR ATT MED MÅTTBAND BEVISA ATT ISLAND LIGGER SÖDER OM POLCIRKELN. We're stoked! SKIKKELIG SKIKKELIG STOKED!

Jag såg Sverige

Kategori: Allmänt

Back on track i K-town och vädret är dödsvackert. Jag skojar inte; kallt och klart med stor sol och fantastiska soluppgångar och solnedgångar så att fastlandskusten lyses upp som vore det Narnia och himlen färgas rosa, lila och röd.
 
MEN
 
Det blir det inget skidföre av!!!!!!!! Vi sitter alltså hela kvällarna och håller tummarna för en sjuhelvetes storm. På dagarna går vi oftast upp för diverse fjäll med skidorna på ryggen och stegjärn på fötterna. Utan stegjärn kan man inte ens ta en joggingtur i elljusspåret eller inte ens gå till mataffären typ. Sedan åker vi ner i vad som framstår som en nypreparerad pist i vilket skidanlägg som helst.
 
MEN
 
Nu till saken. I förra veckan var vi på gåtur på nabotoppen till Svarttind, på Gimsöya. Och när vi nått toppen och stog och tog segerfoton etc. så pekade Ole Roger som sig bör ut diverse fjäll i fjärran. T.ex. "Ja, där har vi Norges nationalfjäll" och "Där borta ligger Bodö" och "Där borta på fastlandet har ni en jävla bra skidtopp" och "Där borta på den sidan var det en friåkningstävling (skoja, han sa förstås frikjöringskonkurranse) och så plötsligt sa han "Ja och där borta på fastlandet, bakom det där spetsiga fjället, där ligger Sverige".
 
"Sverige, frågade de andra, vad är det för något?"
 
"Det är ett annat land", svarade Ole Roger.
 
Och det hade han ju rätt i.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: